Lääketieteelliset konsultaatiot

Potilaan tilanteen arvioiminen edellyttää usein potilaan henkilökohtaista tapaamista ja tutkimista. Verkon kautta voi kuitenkin monesti ottaa kantaa vastaanottokäynnin tai tutkimusten tarpeesta ja antaa neuvoja, kuinka asiassa tulisi edetä. Lisäksi on mahdollista perehtyä potilaan tilanteeseen mahdollisten aiempien sairaskertomusten ja tutkimustulosten pohjalta. Verkkokonsultointi ennen vastaanottokäyntiä voi olla hyvinkin hyödyllistä ja rahaa ja aikaa säästävää etenkin monimutkaisemmassa tapauksessa.

Näiden sivujen kautta on myöhemmin mahdollista konsultoida lasten lääketieteellisistä pulmista. Erityisen sopivia verkossa tapahtuvaan konsultaatioon ovat infektiokierteisyyttä, immuunijärjestelmän toimivuutta, rokotussuojaa, anemioita (mukaan lukien talassemiat, sirppisoluanemiat ja muut hemoglobiiniviat) ja muita poikkeavia verisoluarvoja koskevat selvittelyt. Lisäksi epämääräisten oireiden ja/tai poikkeavien laboratorioarvojen tai muiden tutkimustulosten tulkinta on mahdollista verkossa. Verkkokonsultaatio voi olla ainut tarvittava asia tai se voi edeltää esimerkiksi varsinaista vastaanottokäyntiä – tapauksesta riippuen. Verkkokonsultaatio sopii huonosti sellaisten asioiden hoitoon, jotka edellyttävät välitöntä tai kiireellistä saman päivän aikana tapahtuvaa kannanottoa.

Konsultaatio tapahtuu seuraavasti: Voit lähettää www.tohtoritalli.fi sivuston kautta tiedustelun ongelmasi suhteen. Varsinainen konsultaatiopyyntö edellyttää usein tarkempia tietoja tai liitteinä lähetettäviä asiakirjoja. Tarkempaa tietoa konsultaation kulusta löydät nettipalvelut sivustolta.

Pro bono palvelu on maksuton ja tarjoaa mahdollisuuden konsultaatioon niille potilaille, jotka haluavat kääntyä minun puoleeni mutta joiden taloudellinen tilanne ei tällä hetkellä mahdollista maksullista konsultaatiota. Pro bono palvelut löytyvät www.tohtoritalli.fi sivuilta.

Joistakin aiheista löytyy sivustolta erillinen artikkeli, johon voit halutessasi tutustua maksutta. Artikkeleiden määrä lisääntyy ajan kanssa. Toivottavasti niistä on sinulle hyötyä.